Sådan finder du vej til Bakkegårdsskolen

Bakkegårdsskolen ligger i landsbyen Trige, lidt uden for Aarhus.

Adressen er Bjørnshøjvej 1, 8380 Trige.

Du kan få adgang til skolen via veje og stier fra en række forskellige sider, og det er derfor en god idé at orientere dig godt. Der er altid flere muligheder for dig som fodgænger eller på cykel, end der er for dig i bil.

  • Regionalbus nr. 117 og 118 stopper ved Trige kirke
  • Bybus nr. 2A stopper ved Lergravvej/Hjulgårdsvej. Bemærk, at nogle afgange med 2A kun kører til Aarhus Universitetshospital (AUH Skejby).

Når dit barn går eller cykler til skole, er det meget vigtigt at finde en sikker skolevej. Det er godt for dit barns sundhed at cykle eller gå i skole. Det gør også færdslen omkring skolen lettere, når færre børn hentes eller bringes i bil.

På kortet viser vi de skoleveje, som vi anbefaler til børnene. Husk - Øvelse gør mester, og det er en god ide, at du øver skolevejen sammen med dit barn.

Sikre skoleveje til Bakkegårdsskolen

Skolepatrulje

Hver morgen mellem kl. 7.45 og 8.00 er skolepatruljen på plads ved krydset Gartnerparken/Smedebroen, samt ved Smedebroen ud for Brugsen, for at hjælpe eleverne sikkert over vejen.

Tunnellen ved Randersvej skal benyttes af alle elever, der skal krydse Randersvej. Der er derfor tilladelse til at benytte cykelstien ved Randersvej i begge retninger.

Trafik og parkering omkring skolen

Hvis du kører dit barn i skole, vil vi bede dig benytte parkeringspladserne ved Nærbutikken eller Trige Kombibibliotek, Smedebroen 1, 8380 Trige. Du må under ingen omstændigheder parkere i buslommen på Bjørnshøjvej.

Skolebus

Du kan finde mere information om skolebuskørsel under menupunktet "Vores skole".

Vintervejr

Skolen er åben - også i snevejr. Men vejret kan være sådan, at skolebussen ikke kan gennemføre den faste rute. Hvis det er tilfældet, sørger vi for at der udsendes besked gennem Østjyllands Radio.

Skolevejsanalyse

Center for Byens Anvendelse og Center for Byudvikling og Mobilitet færdiggjorde i 2016 en skolevejsanalyse for alle 46 offentlige skoler i Aarhus Kommune.
Skolevejsanalysen forsøger at give forældrene en hjælpende hånd, så de let kan se, hvordan deres børn kommer sikrest til skole.

Med skolevejsanalysens godkendelse i byrådet er der afsat penge til fremadrettet at kunne arbejde med at vurdere og påvirke transportvanerne til og fra skole blandt folkeskoleeleverne. Der er med skolevejsanalysen 2016 og den tidligere skolevejsanalyse ydet en stor indsats for at trafiksikre skolevejsruterne. Fremadrettet skal der fokuseres på at få så mange skolebørn som muligt til at benytte ruterne. Derfor vil der arbejdes med fx trafikpolitikker på skolerne.

Hent skolevejsanalysen